Skip navigation

Portal into a Timeless World

Event

András napi vásár

Specifications

Keywords

Sep

Commerce, Farming

Geographical area

Sep

Bács-Kiskun

Beginning - end
of the event

Sep

03.12.2017

MapSepShow on map

Nagykőrös városban nagy hagyományokra tekint vissza a vásározás. A település első vásárainak megtartási jogát még a 16. században kapta.

A vásárok látogatóinak száma általában 8.000-10.000 fő, Szent György, valamint Szent Mihály napi sokadalmak 20.000 fő fölötti résztvevőt is mozgósíthatnak, ami köszönhető a nagy vásárainkon megrendezésre kerülő hagyományőrző programoknak. Fellépnek néptáncosok, bábosok, van magyar nóta, operett, egyéb vásári műsor.

"Vásárunk nagy hagyományokra tekint vissza, az első vásárok megtartási jogát még a XVI. században kapta a város. Ez is azt jelenti, hogy Nagykőrös nagy mezőgazdasági múltra tekint vissza.

Kirakodó vásárunkon jelenleg kb. 400 árus bérletez. Az árufelhozatal rendkívül széles. Kirakodó vásártéri árukon kívül elkülönítetten megtalálhatók állatvásározók: ló, szarvasmarha, sertés (kecske, juh), baromfi és kisállat árusítók.

Vásárunk látogatóinak száma általában 8.000-10.000 fő, Szent György, valamint Szent Mihály napi sokadalmak 20.000 fő fölötti részt vevőt is mozgósíthatnak, ami köszönhető a megrendezésre kerülő hagyományőrző programoknak (néptáncosok, bábosok, magyar nóta, operett, egyéb vásári műsor)."

 

http://www.kovart.hu/piacvasar.php?lap=vasarnaptar

 

The correctness of the information above is not guaranteed by the ETNOFOLK Portal.